HTML

Shreddology

A Shreddology blog az edzésről,és az ehhez tartozó életmódról szól.Megpróbálja motiválni, és jobb irányba terelni az életunt embereket ,és segíteni a fejlődni vágyók fejlődését. "Leélheted az egész életed anélkül, hogy felébrednél Mindenki megmondja, hogy mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te találd meg a válaszokat, azt akarják hidd el az övéket."

Friss topikok

Címkék

Archívum

A táplálék kiegészítő NEM SZTEROID!

Ngaben1 2012.10.02. 19:44

Rengeteg kérdést,választ, kommentet látok különböző oldalakon ezzel kapcsolatban.Sok kommenthuszár,virtuál bodybuilder,'arnold  hasonmás' állítja hogy a táplálékkiegészítő kox. Ma pedig az edzőteremben láttam egy srácot,aki edzés előtt bedobott egy-két swolex kapszulát és betöltött egy kis glutamint az üvegébe, majd a mellettem öltöző két virtuál rambó összesúgott, hogy "na, ez is azért ekkora, mert koxol, hát így könnyű".


Sajnos a magyar lakosság ilyen.Elhiszi amit a rádióban, kereskedelmi csatornákon hall,akár milyen hihetetlennek is tűnik az állítás.Irigyek vagyunk.Ha más jobban néz ki, sikeresebb,gazdagabb , akkor az az ember biztos hogy koxol,csal,és lop!Ilyenek az emberek természetüknél fogva.Így nem csoda, ha jelen tárgyunkról sincsen halvány fogalmuk sem, esetleg bedőlnek valami roppant okos köznépi pletykának.


Pedig a tápkieg-témakör dolog viszonylag logikus - saját eszünk használata helyett azonban könnyű abból a sztereotípiából kiindulni, hogy ami izmos emberekkel illetve testépítéssel kapcsolatos, az csakis rossz lehet.
Még az egyszerű átlag ember is gondolhatná,hogy ha  fehérje,tömegnövelő stb szteroid lenne akkor nem hozhatnák forgalomba!MERT a szteroid illegális!
Ezek nem szteroidok , hanem táplálékkiegészítők.



És ezt sajnos nem csak a sík hülye  és szellemileg korlátolt emberek nem hiszik el.Rendszeresen találkozok olyan orvosokkal akik ezekkel nincsenek tisztában. Pedig orvos,művelt ember. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik nem hülyék egyáltalán. Intelligensek, műveltek, csak nem jártasak a dietetikában még annyira sem, mint én.Nincs megoldás.Egyes emberek menthetetlenül hülyék,de talán ha elolvasnának egy ilyen cikket, rájönnének hogy nem a levegőbe beszélünk,és nem mindenki szteroidozik aki edz!


Rengeteg szülő azért nem engedi meg a gyerekének az edzést mert ezeket a pletykákat hallja mindenhonnan.Eszébe sem jut utána olvasni hogy miről szól ez a dolog,mit tartalmazhat igazából a gyűlölt protein-por,egyszerűbb rávágni a nem-et a gyerek kérdésére,és tovább élni a kis életünket ,amellett hogy gyermekünk tömi magába a különféle szar egészségtelen kajákat,és nap hosszat a számítógép előtt ül.A félelmetes az, hogy felnőtt, gyereket vállalt, felelős embereknek nem tűnik fel, hogy ezen készítmények boltban vásárolhatóak.Káros,illegális szereket nem vásárolhatna SENKI, boltban.Legálisan, számlásan kereskedelmi forgalomba került élelmiszer jellegű termékekről beszélünk: ez nem kábítószer, amit sötét sikátorban vesznek a fiatalok a kigyúrt dílertől.(Ez csak a filmekben van így.)És nem is doppingszer: a doppingszerek gyógyszeripari és gyógyszeriparinak is kinéző, tablettás vagy ampullás kiszerelésű termékek, nem turmixban kell meginni őket, és nem lehet boltban beszerezni, csakis illegálisan terjednek,kéz alatt.

Példa:


A fehérjepor egy termékből előállított zsírmentesebb és koncentráltabb forma pl: tejsavból-> tejsavó, calcium caseinat -> casein. Attól mert porba vagy tablettába van semmivel sem "műbb" mint egy felvágott. A szteroid pedig laborban előállított hormon, ha megnézed a hatóanyagukat máris láthatod pl: Danabol 10mg , hatóanyag: Methandrolsterolone.

Gondolkozzunk már.Ha bármiféle pletyka igaz lenne,sorban zárnák be a tápkieg boltokat,és mennének sittre a forgalmazók,elég nagy sajtóvisszhang mellett.Ugyan a cigaretta és az alkohol káros hatásai ismertek, mégis kaphatóak a boltokban - azonban mindenki által ismert káros élvezeti cikkekként, nem élelmiszerként, és használóikon eléggé jól láthatóak a "tünetek", vagyis a függőség jelei. Ehhez képest kíváncsi vagyok, miféle negatív tünetet észlel a kedves szülő az esetlegesen pozitív irányba megváltozott fizikumon kívül, és ez miféle rossz érzést vált ki az irigység kivételével.
!A táplálékkiegészítők boltban kapható, legális készítmények, amelyek megfelelnek az Európai Únió élelmiszerbiztonsági szabályainak.! Egy komoly gyártó a legszigorúbb előírásokat teljesíti, ráadásul folyamatosan ki van téve a hatóságok zaklatásának.

A protein porok funkciója az, hogy gyorsan, könnyen emészthető formában juttassanak fehérjét a sportoló szervezetébe.  Ez nem más, mint táplálék: ahogy a neve is mutatja, a helyes táplálkozást kiegészítő eszköz,és   nem  is helyettesíti a szilárd kajából bevitt(csirke,marha,hal) fehérjét,csak kiegészíti azt! A proteinporokat vagy akár a tömegnövelőket (amely protein koncentrátum és szénhidrát koncentrátum keveréke.) az edzés utáni gyors tápanyagigény kielégítésére kell alkalmazni. Esetleg napközben egy étkezés helyettesítésére, ekkor általában kényelmi vagy praktikum okból: például, mert nincs idő kaját főzögetni reggel, vagy akár utazás közben.

 
Azt az indoklást,miszerint a szülők azért nem engedik a fehérje szedését mert por formátumban van,végképp nem értem,miközben semmiben nem különböznek  babatápszerektől, vagy a beteg embereknek készített roboráló tápszerektől.


Az a helyzet, hogy ha valaki szülővé válik, nem lesz automatikusan szakértő az élet minden területén. A felelősségnek nem biztos, hogy az ész nélküli tiltásban kéne kicsúcsosodnia. Miközben természetes dolog, hogy csokikával és cukorkával tömjük a gyerekeket kiskorukban, és semmit nem tudunk a helyes táplálkozásról, csak amit a nagymami mondott: a főzelék egészséges. Bár a nagymami azt is mondta, hogy a jézuska hozza a karácsonyfát, így ezen információkat érdemes fenntartással kezelni. De miközben köznépi baromságoknak hitelt adunk, nem biztos, hogy szép és célra vezető dolog a saját gyerekünkkel szembeni bizalmatlanság, főleg, ha nyilvánvaló tények vannak a birtokában.


Végezetül 2 dolog.Először is sajnos muszáj megosztanom most egy olyan dolgot aminek nem javaslom a megnézését.Íme egy példa arra hogy valaki szúrja magát és mégsem lett nagyobb,max hülyébb.Szomorú hogy ilyen embereket engednek be élő adásba,és egyáltalán a köztudatba.én csak annyit fűznék hozzá: Taigetosz.

https://www.youtube.com/watch?v=CQzyibsuaNI

Másodszor: Ha ezek az ész érvek mégsem győzik meg a kedves szülőket,olvassák el a sárga kapszulát c. könyvet ahol további információt találnak a témáról.A könyv megrendelhető és letölthető:



Címkék: blog bodybuilding kox gym edzes szteroid zyzz shredd shreddology

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shreddology.blog.hu/api/trackback/id/tr704814704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása